Us presentem «Fem equip«, una activitat extraescolar per aquest curs, que realitzarà de forma voluntària la Lucia Cortinas, professora del nostre centre.

Aquesta activitat es farà al pati de l’institut, un cop a la setmana (dilluns o dijous) i al migdia (per finalitzar a les 16:30 h). Concretarem amb les famílies interessades quin dia de la setmana, hora i dinar.

Aquesta proposta comença per voler acompanyar els joves amb una mirada d’obertura, de confiança i sense judicis ni expectatives, en un viatge cap al centre d’ells mateixos. Revisem on estan en aquest moment oferint-los un viatge inspirador per arribar allà on volen estar.

Cada trobada ens connectarà amb:

  • Explorar allò que els apassiona i que se’ls hi dona bé, per tal d’enfocar-los cap a un camí professional que potser cal reinventar (els seus talents, valors, habilitats, etc).
  • Inspirar als joves a identificar i reconèixer en ells les seves emocions i sentiments, a acceptar-los i a gestionar-los per posar-los al seu propi servei.
  • A mesura que avancem i quan ja haurem fet treball en equip i cohesió de grup, se’ls convidarà a proposar, dissenyar i realitzar un petit projecte local que hauran de dur a terme i presentar un cop acabat. Aquesta part és opcional en funció de les característiques del grup. És possible que sorgeixi dels propis joves tornar part d’allò que han rebut.

A cada sessió es proposen dinàmiques on els joves són protagonistes del seu aprenentatge a través de la mateixa experiència. Tal com ja deia Confuci, «M’ho van explicar i ho vaig oblidar; ho vaig veure i ho vaig entendre; ho vaig fer i ho vaig aprendre».

Pdf amb més informació


 

«Fem equip» nova activitat extraescolar