Famílies sòcies

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Institut de Cervelló agrupa a totes les famílies amb fills escolaritzats a l’Institut i que estan interessades a millorar la qualitat de l’ensenyament i la convivència a l’Institut de Cervelló.

Totes les families quan paguen la quota entren a formar part de l’Associació de Famílies d’Alumnes de l’Institut de Cervelló, gràcies a la teva aportació económica podem treballar per a millorar la qualitat de l’ensenyament i la convivència al nostre institut.

La majoria de les famílies, més d'un 85%  ja en són sòcies. I tu, a què esperes?

La nostra missió és donar suport i assistència als membres de I'associació i, en general, a les famílies i els tutors, els professors i els alumnes del centre i els seus òrgans de govern i de participació, en tot allò que fa referència a I'educació dels nostres fills i, en general, de tots els alumnes matriculats al centre.

Junta

La junta actual es va crear el gener del 2021 i està composta per:

Presidenta: Beatriz García Martí
Tresoreres: Sandra Ponsà Berlanga i Carolina Barrena Torrescusa
Secretaries: Priscila Besteiro Jiménez i Mónica Genes-Quevedo

Comissions actuals

> Comissió del menjador carmanyola:

Per aquest curs no hi ha cap voluntari/ària per realitzar aquest servei. Més informació.

> Comissió mobilitat:

Per aquest curs no hi ha cap voluntari/ària per aconseguir l’objectiu de reclamar la millora del bus a demanda, millora d'accessos, millora d'instal·lacions, etc.  Hi ha un grup creat amb les comissions de l'AFA de l'Escola Nova i de l'AMPA de l'Escola Santa Maria.

> Comissió comunicació:

Aquesta comissió és l'encarregada de mantenir la web i explicar a les families que fa i que necessita l'AFA (grups de whatsapp, blog, compte d'instragram, reunions...).

Per aquesta comissió sempre és necessària la col·laboració de voluntaris i agrairem qualsevol ajuda, si teniu coneixements en els següents camps millor (però no és imprescindible):

  • Community manager: Portar Instagram i/o incorporar i portar alguna altre xarxa social
  • Crear contingut, escriure i/o corregir:  “comunicats” per a instagram i articles per la web si hi ha algú que li ve de gust fer-ho seria genial,
  • Portaveu: Dots de comunicació verbal per fer de portaveu a les reunions amb les famílies, actes al centre, premsa …
  • Disseny gràfic: Preparar imatges per xarxes social/ Whatsap / Web ...

Proposta de comissions

Aquestes comissions han sorgit de les necessitats expressades per les famílies així i direcció del centre, que aquestes comissions es constitueixin aquest curs depèn dels voluntaris i voluntàries que es presentin aquest curs.

> Comissió de seguiment per al nou edifici:

Restem a l'espera de concretar dia aquest inici de curs per fer una reunió amb l'ajuntament perquè expliquin com està el tema (cap a final de curs em van dir que hi havia novetats). La idea principal d'aquesta comissió és la creació d'un grup amb AFA Escola nova AMPA Escola Santa Maria per estar en contacte amb l'ajuntament i les entitats que calguin per estar informats de com va, intentar desencallar el tema, poder dir la nostra...

> Comissió escola per famílies:

Comissió per organitzar xerrades puntuals i/o un grup fix amb d’especialistes sobre temes que puguin interessar/necessitar les famílies i o detecti el centre. La idea seria fer una enquesta inicial. És una demanda que ve principalment de la direcció del centre, encara que tots som conscients que la participació no sol ser elevada és un servei que com a AFA considerem bàsic. 

> Comissió biblioteca:

Comissió per actualitzar i millorar el contingut de la biblioteca actual i donar suport a la comissió ja creada per professorat (per exemple introducció dels llibres digitals i altres recursos de suport virtual).

> Comissió Clubs extraescolars:

Degut a la incertesa amb què vam finalitzar el curs passat amb el tema dels grups bombolla, la disponibilitat d’aules i el poder quedarse al migdia amb carmanyola, hem decit iniciar un projecte diferent aquests curs. 

La idea principal és que els mateixos alumnes facin petites associacions d’una afició que els apassiona o del que vulguin estudiar o somien treballar algun dia. Els mateixos alumnes s’hauran de plantejar-se objectius, fer la seva propia “programació, pressupost… Volem incentivar l’autoaprenentatge, que aprenguin uns dels altres, que busquen tallers puntuals, professionals que els facin xerrades, etc. 

El seu objectiu (a part d'aprendre) ha de ser també oferir coneixement i/o un benefici per als companys, a l'institut, al poble … Com a mínim els demanarem un article mensual al blog de l’AFA fet difusió entre els companys (ex tutorials/receptes).

Teniu més informació a https://afainstitutcervello.com/clubs-extraescolars/

Per aquest comissió com més voluntaris tinguem millor, necessitem gent per recolzar-los i donar-los consells, i es poden repartir també segons els coneixement i interessos de cada voluntari/a.

Per a l’inici dels clubs necessitaríem

  • Fer uns documents guies per ajudar-los a fer-se la programació i el pressupost
  • Contactar i organitzar videoconferències amb persones que entenguin del tema del club i els puguin assessorar al fer la programació
  • Organitzar uns tallers inicials que puguin ser d'interès per a tots els clubs segons les seves necessitats (per exemple: Taller de com dissenyar un logotip per al club, taller de creació de continguts per blocs i xarxes socials …)

Després serà anar fent seguiment de les publicacions, organització de taller o activitats (per a ells o oberts a tots els estudiants) animar-los i donar consells que es creguin convenients.

Representació

L'AFA també té representació al Consell Municipal i al Consell Escolar. La nostra representant al Consell Municipal és la Beatriz. La nostra representant al Consell Escolar és la Mónica, juntament amb els pares electes.

 

Participa

Vols col·laborar amb nosaltres i aconseguir el millor entorn educatiu per als nostres fills?

Contacta