Col·laboracions puntuals

Base de dades de col·laboradors

Des de l'Institut de Cervelló i l'AFA ens agradaria saber les teves aficions, estudis, professió, de què és el teu negoci o que fa la teva associació.

Quan necessitem ajuda sobre algun tema, contractar uns serveis o fer una compra, volem poder consultar als pares i mares dels nostres alumnes, exalumnes, als nostres veïns i veïnes, a les associacions o negocis del nostre poble.

Per poder saber en què ens pots ajudar i contactar amb tu, necessitem que omplis el següent formulari:

xxx

Col·laboració activa

Ajuda'ns a portar a terme projectes de tota mena i mida, treballem per comissions:

Comissions actuals

> Comissió del menjador carmanyola:

Per aquest curs 2021/22 restem a l'espera amb quines condicions i normativa s'inicia el curs i com evoluciona, i de seguida que ho veiem possible farem sondeig per veure les famílies interessades, la comissió intentarà contractar a la persona responsable e iniciar-ho de nou. Més informació.

> Comissió mobilitat:

Per aquest curs 2021/22 volem aconseguir implicar més als estudiants amb l’objectiu de reclamar la millora del bus a demanda, millora d'accessos, millora d'instal·lacions, etc.  Aquesta comissió està agrupada amb les comissions de l'AFA de l'Escola Nova i de l'AMPA de l'Escola Santa Maria.

> Comissió comunicació:

Aquesta comissió és l'encarregada de mantenir la web i explicar a les families que fa i que necessita l'AFA (grups de whatsapp, blog, compte d'instragram, reunions...).

Per aquesta comissió sempre és necessària la col·laboració de voluntaris i agrairem qualsevol ajuda, si teniu coneixements en els següents camps millor (però no és imprescindible):

  • Community manager: Portar Instagram i/o incorporar i portar alguna altre xarxa social
  • Crear contingut, escriure i/o corregir:  “comunicats” per a instagram i articles per la web si hi ha algú que li ve de gust fer-ho seria genial,
  • Portaveu: Dots de comunicació verbal per fer de portaveu a les reunions amb les famílies, actes al centre, premsa …
  • Disseny gràfic: Preparar imatges per xarxes social/ Whatsap / Web ...

Proposta de comissions curs 2021-22

Aquestes comissions han sorgit de les necessitats expressades per les famílies així i direcció del centre, que aquestes comissions es constitueixin aquest curs depèn dels voluntaris i voluntàries que es presentin aquest curs.

> Comissió de seguiment per al nou edifici:

Restem a l'espera de concretar dia aquest inici de curs per fer una reunió amb l'ajuntament perquè expliquin com està el tema (cap a final de curs em van dir que hi havia novetats). La idea principal d'aquesta comissió és la creació d'un grup amb AFA Escola nova AMPA Escola Santa Maria per estar en contacte amb l'ajuntament i les entitats que calguin per estar informats de com va, intentar desencallar el tema, poder dir la nostra...

> Comissió escola per famílies:

Comissió per organitzar xerrades puntuals i/o un grup fix amb d’especialistes sobre temes que puguin interessar/necessitar les famílies i o detecti el centre. La idea seria fer una enquesta inicial. És una demanda que ve principalment de la direcció del centre, encara que tots som conscients que la participació no sol ser elevada és un servei que com a AFA considerem bàsic. 

> Comissió biblioteca:

Comissió per actualitzar i millorar el contingut de la biblioteca actual i donar suport a la comissió ja creada per professorat (per exemple introducció dels llibres digitals i altres recursos de suport virtual).

> Comissió Clubs extraescolars:

Degut a la incertesa amb què vam finalitzar el curs passat amb el tema dels grups bombolla, la disponibilitat d’aules i el poder quedarse al migdia amb carmanyola, hem decit iniciar un projecte diferent aquests curs. 

La idea principal és que els mateixos alumnes facin petites associacions d’una afició que els apassiona o del que vulguin estudiar o somien treballar algun dia. Els mateixos alumnes s’hauran de plantejar-se objectius, fer la seva propia “programació, pressupost… Volem incentivar l’autoaprenentatge, que aprenguin uns dels altres, que busquen tallers puntuals, professionals que els facin xerrades, etc. 

El seu objectiu (a part d'aprendre) ha de ser també oferir coneixement i/o un benefici per als companys, a l'institut, al poble … Com a mínim els demanarem un article mensual al blog de l’AFA fet difusió entre els companys (ex tutorials/receptes).

Teniu més informació a https://afainstitutcervello.com/clubs-extraescolars/

Per aquest comissió com més voluntaris tinguem millor, necessitem gent per recolzar-los i donar-los consells, i es poden repartir també segons els coneixement i interessos de cada voluntari/a.

Per a l’inici dels clubs necessitaríem

  • Fer uns documents guies per ajudar-los a fer-se la programació i el pressupost
  • Contactar i organitzar videoconferències amb persones que entenguin del tema del club i els puguin assessorar al fer la programació
  • Organitzar uns tallers inicials que puguin ser d'interès per a tots els clubs segons les seves necessitats (per exemple: Taller de com dissenyar un logotip per al club, taller de creació de continguts per blocs i xarxes socials …)

Després serà anar fent seguiment de les publicacions, organització de taller o activitats (per a ells o oberts a tots els estudiants) animar-los i donar consells que es creguin convenients.

Participa

Vols col·laborar amb nosaltres i aconseguir el millor entorn educatiu per als nostres fills?

Contacta