Col·laboracions puntuals

Base de dades de col·laboradors

Des de l'Institut de Cervelló i l'AFA ens agradaria saber les teves aficions, estudis, professió, de què és el teu negoci o que fa la teva associació.

Quan necessitem ajuda sobre algun tema, contractar uns serveis o fer una compra, volem poder consultar als pares i mares dels nostres alumnes, exalumnes, als nostres veïns i veïnes, a les associacions o negocis del nostre poble.

Per poder saber en què ens pots ajudar i contactar amb tu, necessitem que omplis el següent formulari:

xxx

Col·laboració activa

Ajuda'ns a portar a terme projectes de tota mena i mida, treballem per comissions:

Comissions actuals

> Comissió del menjador carmanyola:

Per aquest curs 2022/23 iniciem de nou (aturat per la pandèmia) aquest espai, la comissió està en procés de contractar a la persona responsable Més informació.

> Comissió mobilitat:

Per aquest curs 2022/23 volem aconseguir implicar més als estudiants amb l’objectiu de reclamar la millora del bus a demanda, millora d'accessos, millora d'instal·lacions, etc.  Aquesta comissió està agrupada amb les comissions de l'AFA de l'Escola Nova i de l'AMPA de l'Escola Santa Maria.

> Comissió comunicació:

Aquesta comissió és l'encarregada de mantenir la web, Instagram, grup de Whatsapp i Mailchimp, per explicar a les families que fa i que necessita l'AFA.

Per aquesta comissió sempre és necessària la col·laboració de voluntaris i agrairem qualsevol ajuda, si teniu coneixements en els següents camps millor (però no és imprescindible):

  • Community manager: Portar Instagram i/o incorporar i portar alguna altre xarxa social
  • Crear contingut, escriure i/o corregir:  “comunicats” per a instagram i articles per la web si hi ha algú que li ve de gust fer-ho seria genial,
  • Portaveu: Dots de comunicació verbal per fer de portaveu a les reunions amb les famílies, actes al centre, premsa …
  • Disseny gràfic: Preparar imatges per xarxes social/ Whatsap / Web ...

Proposta de comissions curs 2022-23

> Comissió millora patis:

Per al pròxim curs ens agradaria millorar els patis. Fem que el pati sigui un espai especial i agradable per tots/es.
A partir de la seva forma de fer ús del pati i dels seus interessos, amb la col·laboració del professorat i la direcció, presentaran un pla d'actuació.
Per a portar a terme aquesta actuació necessitem famílies que s'impliquin pel que fa a planificació (comissió) i necessitarem famílies que ens ajudin de forma puntual per dur a terme tota l'actuació.
En aquest àlbum de Pinterest podeu veure les moltes coses que podem arribar a fer.

> Comissió Clubs extraescolars:

Degut a la incertesa amb què vam finalitzar el curs 2020-21 (per la pandèmia) amb el tema dels grups bombolla, la disponibilitat d’aules i el poder quedarse al migdia amb carmanyola, vem decir iniciar un projecte diferent al següent curs. Finalment no es va poder dur a terme per falta de voluntaris per organitzar-ho.

La idea principal és que els mateixos alumnes facin petites associacions d’una afició que els apassiona o del que vulguin estudiar o somien treballar algun dia. Els mateixos alumnes s’hauran de plantejar-se objectius, fer la seva propia “programació, pressupost… Volem incentivar l’autoaprenentatge, que aprenguin uns dels altres, que busquen tallers puntuals, professionals que els facin xerrades, etc. 

El seu objectiu (a part d'aprendre) ha de ser també oferir coneixement i/o un benefici per als companys, a l'institut, al poble … Com a mínim els demanarem un article mensual al blog de l’AFA fet difusió entre els companys (ex tutorials/receptes).

Teniu més informació a https://afainstitutcervello.com/clubs-extraescolars/

Per aquest comissió com més voluntaris tinguem millor, necessitem gent per recolzar-los i donar-los consells, i es poden repartir també segons els coneixement i interessos de cada voluntari/a.

Per a l’inici dels clubs necessitaríem

  • Fer uns documents guies per ajudar-los a fer-se la programació i el pressupost
  • Contactar i organitzar videoconferències amb persones que entenguin del tema del club i els puguin assessorar al fer la programació
  • Organitzar uns tallers inicials que puguin ser d'interès per a tots els clubs segons les seves necessitats (per exemple: Taller de com dissenyar un logotip per al club, taller de creació de continguts per blocs i xarxes socials …)

Després serà anar fent seguiment de les publicacions, organització de taller o activitats (per a ells o oberts a tots els estudiants) animar-los i donar consells que es creguin convenients.

Aquestes comissions han sorgit de les necessitats expressades per les famílies així i direcció del centre, que aquestes comissions es constitueixin aquest curs depèn dels voluntaris i voluntàries que es presentin aquest curs.

> Comissió de seguiment per al nou edifici:

Encara no tenim "comissió" però tenim un grup de Whatsapp amb famílies de tot el poble. Sembla que tenim a prop que la Generalitat inici el projecte i volem ser part activa d'aquest. La idea principal d'aquesta comissió és la creació d'un grup amb AFA Escola nova AMPA Escola Santa Maria i la direcció del nostre centre.

> Comissió escola per famílies:

Comissió per organitzar xerrades puntuals i/o un grup fix amb d’especialistes sobre temes que puguin interessar/necessitar les famílies i o detecti el centre. La idea seria fer una enquesta inicial. És una demanda que ve principalment de la direcció del centre, encara que tots som conscients que la participació no sol ser elevada és un servei que com a AFA considerem bàsic. 

> Comissió biblioteca:

Comissió per actualitzar i millorar el contingut de la biblioteca actual i donar suport a la comissió ja creada per professorat (per exemple introducció dels llibres digitals i altres recursos de suport virtual).

 

Participa

Vols col·laborar amb nosaltres i aconseguir el millor entorn educatiu per als nostres fills? Contacta amb la teva delegada/at o envia un e-mail a presidenta@https://afainstitutcervello.com/

Enviar e-mail