Fa 32 anys que esperem l'edifici de l'Institut de Cervelló!!!! Portem 13 anys en barracons i seguim encallats.

QUÈ HA PASSAT DURANT AQUESTS 32 ANYS?

1988-1992 – Inici estudis de secundària a Cervelló - Extensió de batxillerat Can Mascaró de Cervelló.

1992 – L’Ajuntament de Vallirana fa una aposta ferma i cedeix els terrenys al Dept. d’Ensenyament per a la construcció de l'Institut de Vallirana. Aquest institut es dimensiona per donar servei també a Cervelló.

Del 1992-2007 Cervelló deixa de tenir oferta d'ensenyament de secundària al seu municipi i tots els alumnes de Cervelló van a l’Institut de Vallirana.

2007 – Donat l'augment de l'alumnat de Cervelló, es posa en marxa la Secció Institut de Cervelló en Barracons.

2018 – Passem el llindar dels 300 alumnes matriculats. Deixem de ser una secció per passar a ser Institut de Cervelló, seguim però en barracons.

L’Ajuntament de Cervelló, al 2018, fa la cessió provisional dels terrenys al departament d’educació per a la construcció de l’edifici del nou institut. Serveis Territorials, tot i mostrar predisposició i sensibilitat, manifesta que no pot autoritzar la construcció fins tenir els terrenys de forma definitiva.

El mateix 2018 el departament d'Edicacó publica els centres que construiran els propers 4 anys, Cervelló no hi surt per no disposar dels terrenys per construir-ho

Han passat dos any més i seguim sense tenir els tràmits urbanístics preparats per fer la cessió definitiva dels terrenys al departament d'educació.

CONCLUSIÓ.

Què ha passat aquests 30 anys? Doncs que cap dels governs no ha estat capaç de negociar i oferir al departament d’educació els terrenys per a la construcció de l’edifici de l’Institut. No tenim edifici per la mala gestió municipal.

Això ha fet que portem més de tretze anys en funcionament i el centre segueix ubicat a les instal·lacions provisionals prefabricades.

Som l’únic centre de tot el Baix Llobregat que està el 100% en instal·lacions provisionals. El propi departament d’educació reconeix que som el punt vermell del Baix Llobregat. motiu per al qual creiem que no es pot demorar més.

QUE DEMANEM LES FAMÍLIES I LA COMUNITAT EDUCATIVA DE L'INSTITUT DE CERVELLÓ?

A l'ajuntament de Cervelló prioritzar el projecte i aprovar urbanísticament l'espai segons les directrius de la Comissió Territorial d'Urbanisme.

Al Departament d'Educació que prioritzi la construcció del nou edifici tant aviat com tingui la cessió dels terrenys  Això només serà possible si es contempla en els pressupostos.

I per últim demanem que tinguin en consideració les demandes de la comunitat per tal que aquest nou edifici respongui a les necessitats del projecte educatiu del Centre i de l’entorn.

Nou edifici Institut de Cervelló